Ondanks Corona toch vakantie voor ondernemers?

Ondanks de rare situatie waar we mee te maken hebben dankzij alle Corona maatregelen is nu toch de vakantieperiode in Nederland aangebroken! Hoe is de situatie bij jou? Ga je nog weg deze zomer of wacht je juist tot later in het jaar om de drukte te vermijden? Hoe richt jij als zelfstandig ondernemer deze periode in? Of ben je net gestart en heb je geen idee hoe nu verder?

Vakantie betekent voor iedereen iets anders. Misschien ben je graag actief, misschien ga je liever zonnen en te relaxen. Hoe dan ook, de vakantieperiode is de ideale tijd om te investeren in je carrière en na te denken over hoe en waar je na de vakantie je werk vandaan gaat halen.

Netwerken dus!

Netwerken biedt zowel voor werkzoekenden als werknemers tal van voordelen. Zo biedt een uitgebreid netwerk nieuwe kansen en kun je advies inwinnen via je connecties. En wist je dat de zomervakantie de ideale gelegenheid biedt om offline je netwerk uit te breiden? Nieuwe contacten kun je namelijk overal opdoen! Maak bijvoorbeeld eens een praatje met de buurman die naast je staat op de camping of ga het gesprek aan met het gezin dat aan het zwembad ligt. Het grote voordeel van de informele setting op vakantie is dat het makkelijker is om contact te leggen met mensen. Daarnaast bouw je sneller een hechte band dan op een zakelijke gebeurtenis, omdat je direct over persoonlijke onderwerpen praat en kennis maakt met familieleden.

Maar… niet getreurd als je in de zomerperiode niet op vakantie gaat. Ook in ons eigen land zijn er gedurende de zomerperiode voldoende mogelijkheden om te netwerken. Netwerkborrels worden ook in de zomermaanden georganiseerd. Dus als je niet op vakantie gaat in de zomer neem dan een collega of vriend(in) mee naar een netwerkborrel en ga er samen op uit!

De Open Coffee Oss gaat ook gewoon door in de vakantieperiode. Als het kan buiten in de tuin van Bizztopia, anders in de koffieruimte of in Broed (de grotere ruimte). Ik zie je graag op de eerste vrijdag van de maand, ook in juli en augustus!